Ora de Mediaș
Știri în direct

Weekend de foc în județul Sibiu – Mașină în flăcări la Dumbrăveni și incediu la Mediaș

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a șapte incendii și acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 98 de persoane cu afecțiuni medicale.

Alte 37 de persoane au fost asistate medical de către formațiunile SMURD din cadrul Serviciilor voluntare ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.Echipajele de pompieri au intervenit, în această perioadă, în localitățile Brateiu, Copșa Mică, Mediaș și Sibiu pentru stingerea a patru incendii izbucnite la vegetația uscată și resturi vegetale în urma cărora au ars aproximativ 3 ha vegetație uscată (Copșa Mică) precum și alte 460 mp de vegetație uscată în celelalte localități.

De asemenea pompierii sibieni au intervenit pentru lichidarea a 3 incendii izbucnite la anexe gospodărești în municipiul Sibiu, str. 9 Mai respectiv compartimentul motor al unui autoturism din localitatea Dumbrăveni și un incendiu izbucnit la deșeurile menajere aflate intr-un container din municipiul Mediaș, str.Titus Andronic.

În ultima perioadă, pe teritoriul judeţului  Sibiu, s-au intensificat incendiile generate de aprinderea miriştilor în scopul „curăţirii” terenurilor agricole.

Drept urmare în scopul prevenirii apariției viitoare a  unor evenimente negative de amploare, care pot  pune în pericol viața și bunurile cetățenilor, ISU Sibiu  reaminteşte regulile de prevenire a incendiilor ce trebuie  respectate :
– este interzisă arderea vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale pe timp de vânt;
–  pentru ca arderea să poată fi controlată, vegetaţia uscată şi resturile vegetale se colectează în grămezi, în jurul cărora se curăţă vegetaţia pe o suprafaţă de aprox. 5m;
– arderea vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale se face numai pe timp de zi, activitatea fiind permanent supravegheată până la terminare;
– arderea se efectuează numai în zone care să nu permită propagarea focului la gospodăriile populaţiei, plantaţiile agricole, fondul forestier, reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale etc;
– la terminarea activităţii se va urmări stingerea totală a focului înainte de a părăsi locul arderii, fiind interzisă acoperirea cu pământ a focarelor.

Activităţile de ardere a miriştii, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale  pot fi executate numai după obţinerea, în prealabil, a permisului de lucru cu foc. Emiterea acestuia se face prin grija primarului, de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate sau persoana împuternicită în acest sens.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu focul şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

 

loading...

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet