FOTO Călin Fiscu

Zăpada de pe Transfăgășan nu i-a oprit pe doi britanici care s-au încumetat să ajungă la Cascada Bâlea Lac, cu bicicleta.

„Doi clienţi din Marea Britanie mi-au bătut pragul acum o săptămână şi au rezervat două cursiere special pentru a urca pe Transfăgărăşan!”, a povestit pe pagina sa de socializare Călin Fiscu, un IT-ist din Sibiu care şi-a transformat pasiunea în afacere – un centru de închiriere biciclete de tură lungă. , relatează ziarul adevarul.ro

„Am simţit entuziasmul lor şi m-am bucurat enorm când am văzut că au reuşit să urce pe Transfăgărăşan, până în vârf, chiar dacă au fost nevoiţi să se caţăre cu bicicletele peste un segment de zăpadă necurăţat încă!”, a mai spus sibianul referindu-se la faptul că celebrul drum încă nu a fost deschis circulaţiei, nefiind deszăpezit în totalitate.

Antreprenorul a mărturisit că britanicii s-au aventurat pe nămeţii de peste cinci metri înălţime, de pe carosabil, fără teamă, în ciuda temerilor şi recomandărilor sale.  „Cu atât mai mult, pentru că acum câteva zile, le-am spus că nu vor putea urcă până sus, şi şi-au schimbat parţial itinerariul din cauza asta. Dar uite că au reuşit!”, a recunoscut sibianul.

FOTO Călin Fiscu

Acesta a mai menţionat că cei doi ciclişti au traversat integral Transfăgărăşanul (DN 7C) pornind de la Sibiu: „Orice vârf poate fi atins! Orice obstacol poate fi depăşit! Aşadar, felicitaţi primii biciclişti rutieri în 2022 care au abordat integral Transfăgărăşan, pornind de la Sibiu! Echipa noastră britanică: „J” & „L”!”, a povestit IT-istul.

Între timp însă, o altă şosea celebră, aflată la cea mai mare altitudine din ţară, Transalpina, este deschisă circulaţiei din 1 iunie, cu două săptămâni mai devreme decât termenul preconizat. Poate fi străbătută doar în intervalul orar 07:00 – 21:00, cu maximul de 30 km/h.

Publică un comentariu

Comentariu