Zeci de elevii din Mediaș au depus contestații la Evaluarea Națională. Cele mai multe au fost depuse la Limba și Literatura Română, transmite purtătorul de cuvânt al IJS Sibiu, Constantin Dinca, pentru Ora de Mediaș

La Limba Română au fost depuse 14 contestații, dintre care 4 note au fost mărite, iar 9 dintre ele au fost micșorate. O singură nouă în urma contestației nu s-a modificat.

La Matematică au fost depuse 8 contestații, dintre care 5 mărite au fost mărite, iar alte 3 au fost micșorate. În Municipiul Mediaș nu sunt elevii la etapa specială a Evaluării Naționale.

La etapa specială a examenului de Evaluare Naţională s-au înscris 216 absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate până la această oră de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Examenul începe luni, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română (192 de candidaţi înscrişi). Marţi, 30 iunie, se desfăşoară proba la Matematică (206 candidaţi înscrişi), iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă (9 candidaţi înscrişi).

La nivelul judeţului Sibiu sunt 3 candidaţi care vor susţine Evaluarea Națională în etapa specială, la limba şi literatura română şi matematică. În Municipiul Mediaș nu sunt elevii la etapa specială a Evaluării Naționale.

Publică un comentariu

Comentariu