Ora de Mediaș
Știri în direct

Zeci de persoane amendate în sâmbăta Paștelui – Au ieșit din casă fără motiv

Roman 300

În cursul zilei de sâmbătă., 161 de polițiști sibieni, 55 de polițiști locali și 8 efective MApN au desfășurat 93 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în perioada de referință, au fost aplicate 72 de sancțiuni în valoare de peste 116.000 de lei, dintre care 57 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

De asemenea, 13 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 981 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, nefiind identificate persoane care să nu respecte măsura izolării. Totodată, 10 societăți comerciale și PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență.

În cursul zilei de 18 aprilie a.c., aproximativ 120 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În urma desfășurării celor 18 misiuni independente, jandarmii au aplicat 14 sancțiuni in valoare de 59.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.

Îndemnăm cetățenii sibieni să respecte recomandările privind conduita de prevenție în perioada Sărbătorilor  Pascale, referitoare  la răspândirea  noului coronavirus Covid-19, impuse de autorități printre care amintim:

  • Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit;
  • Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună;
  • Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru;
  • Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare;
  • Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice;

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet