copsa mica orademedias
FOTO arhivă

Vineri 4 şi sâmbătă 5 noiembrie va avea loc Conferinţa „Copşa Mică învaţă: Zile pentru Dezvoltare Locală la Copşa Mică”.

Organizată în cadrul Programului ROMACT în Parteneriat cu Primăria Copşa Mică şi Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu”, întâlnirea aduce laolaltă experţi din partea Guvernului şi a mai multor Autorităţi şi Direcţii naţionale şi locale, dar şi din partea unor comunităţi în care Programul ROMACT s-a bucurat de rezultate semnificative. Aceştia şi nu numai vor prezenta oportunităţi şi modele de succes în dezvoltarea locală, cu accent pe acces egal la educaţie, la locuire, la sănătate şi protecţie socială, pentru a inspira actorii implicaţi din Copşa Mică să dezvolte iniţiative şi proiecte în folosul comunităţii.

Ziua de vineri, 4 noiembrie va fi dedicată prelegerilor din partea experţilor invitaţi, cu accent pe programe de educaţie, angajabilitate şi revitalizare urbană. Printre vorbitori se numără Mădălina Turza, Consilier de Stat, Guvernul României – Departamentul pentru Responsabilitate Socială Comunitară şi Grupuri Vulnerabile, Roxana Mînzatu, Secretar de Stat, Guvernul României – Departamentul pentru evaluare integrată şi monitorizarea programelor finanţate din fonduri publice şi europene, Florian Lixandru, Secretar de Stat, Ministerul Educaţiei, Daniel-Tudor Mihalache, Primarul oraşului Copşa Mică, Ana Oprişan, Consiliul Europei, Manager Program ROMACT şi alţii.

„Copşa Mică are un potenţial deosebit de dezvoltare. Ne bucurăm de sprijinul primit astfel încât în următorii ani să-l punem şi mai mult în valoare. Suntem siguri că împreună cu partenerii noştri vom îmbunătăţi nivelul de trai pentru toţi locuitorii oraşului nostru. Cu cât mai multe astfel de evenimente, suntem încrezători că în curând se va schimba şi percepţia pe care lumea o are despre noi. Nu mai suntem demult cel mai poluat oraş din ţară. Am devenit un oraş care creşte frumos. Vă aşteptăm să-l redescoperiţi.”, a declarat Daniel-Tudor Mihalache, Primarul oraşului Copşa Mică.

Ziua de sâmbătă, 5 noiembrie va fi dedicată persoanelor implicate civic din Copşa Mică. Reprezentanţi ai Primăriei, ai instituţiilor de învăţământ, ai ONG-urilor şi afacerilor din comunitate vor participa la un atelier interactiv facilitat de experţi din Programul ROMACT, în cadrul căruia vor iniţia sau dezvolta idei şi proiecte pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în Copşa Mică.

„Ne bucură foarte mult deschiderea şi determinarea administraţiei locale pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale comunităţii din Copşa Mică, care s-a dovedit a fi un partener activ şi implicat în Programul ROMACT. De aceea am făcut tot posibilul pentru a întâmpina eforturile autorităţilor locale şi ale comunităţii în ansamblu cu know-how, bune practici şi contacte directe cu experţi care îi pot susţine să-şi continue şi să-şi amplifice iniţiativele”, a declarat Ana Oprişan, Managerul Programului ROMACT din partea Consiliului Europei.

Conferinţa „Copşa Mică învaţă” va fi urmată de întâlniri de evaluare şi planificare, în care persoanele cu proiecte şi iniţiative vor fi sprijinite în implementarea acestora.

Programul ROMACT este o iniţiativă comună a Comisiei Europene şi a Consiliul Europei menită să ajute primarii şi autorităţile locale să coopereze cu comunităţile de romi în vederea dezvoltării de politici şi servicii publice pentru toată populaţia, inclusiv cea de etnie romă. Pentru mai multe detalii despre program: www.coe-romact.org.

Publică un comentariu

Comentariu