Cu ocazia evenimentului „Zilele Mediașului“, Primăria Municipiului Mediaș a organizat în data de 31 mai 2024, o amplă manifestare dedicată împlinirii a 757 de ani de la atestarea documentară a localității noastre. În Sala Mare a municipalității s-a desfășurat, în colaborare cu Muzeul Aviației Române și Casa Memorială „Hermann Oberth“, simpozionul intitulat „Repere medieșene în istoria astronauticii mondiale. 30 de ani de la inaugurarea Casei Memoriale „Hermann Oberth” la Mediaș și 130 de ani de la nașterea savantului“.

În cadrul evenimentului, au participat numeroși ofițeri de rang înalt din cadrul Armatei Române: General de Flotilă Aeriană Cătălin – Eugen Micloș, General de Flotilă Aeriană (r) Lian Someșan, General de Flotilă Aeriană (rz) Viorel Andrei, alături de oficialități și personalități reprezentative din domeniu, iar  invitatul de onoare al întâlnirii a fost domnul general-locotenent (r) Dumitru-Dorin Prunariu, singurul cosmonaut român participant la un program internațional de cercetări spațiale.

Persoanele prezente la simpozion au asistat la alocuțiuni și prezentări legate de înființarea și activitatea Casei Memoriale Hermann Oberth din Mediaș, dar și despre viața și activitatea savantului Hermann Oberth, de la a cărui naștere s-au împlinit 130 de ani.

La finalul manifestării, primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman, a oferit diplome de recunoștință pentru performanțele profesionale deosebite și contribuția adusă aviației militare românești domnului general-locotenent (r) Dumitru-Dorin Prunariu și cadrelor militare din structurile de conducere ale Forțelor Aeriene Române.

Publică un comentariu

Comentariu