Ziua Internațională a Moașelor a fost marcată și la Spitalul Muncipiului Mediaș pe data de 5 mai 2022.

”Proiectul ”Bine ai venit pe lume!”, finanțat, în proporție de 90%, prin Fondul Viață pentru Nou-născuți al Fundației Vodafone are ca scop îmbunătăţirea asistenţei medicale acordate nou-născutului cu risc tratat în compartimentul neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Mediaș.”  au transmis reprezentanții Prompt Maternity & Critical Care

”Am terminat Liceul Sanitar în 1984 și Post Liceala 1994.Lucrez în Obst. – Ginec. de la terminarea liceului. Am ales acest domeniu pentru ca încă din practica școlară am fost fascinata de venirea pe lume a unei noi vieti, fiind un moment de bucurie dar și de ajutorare a mămicii sa depășească momentele critice pana sa ajungă la starea de bucurie. Și al doilea motiv este ca lucrezi pacienti sănătoși si cu recuperare rapida.” a declarat Prusu Gabriela Rodica.

”Decizie spontană, a tinerei de acum aproape 20 de ani, mi-a croit drumul spre meseria vieții mele. În 2006 am absolvit Școala Postliceala Sanitară “Doctor Bălin Alexandru” ca, imediat in următorul an, 2007, să mă angajez la Spitalul Municipal Mediaș, în cadrul secției Obstretică-Ginecologie. Împlinisem visul copilului dornic să ajute oameni.Din anul 2013 am devenit moașă în cadrul sectorului Bloc Nașteri. Abia atunci, meseria mea de suflet a început să prindă contur și am prins cu adevarat “puteri supranaturale”. Pentru a mă face înțeleasă pentru publicul larg, meseria mea îmi ofera beneficiul de a participa și ajuta la cel mai magic proces al vieții, aducerea pe lume a altei vieți. Chiar dacă există și momente de maximă intensitate și fiecare decizie poate influența major două vieți, la finalul zilei sunt mândră că pot fi alături de micii omuleți, care descoperă pentru prima oară lumea și mamiciile emoționate care își strâng în brațe întregul lor univers.” a mărturisit Alina.

”Sunt absolventa a Scolii Postliceale Sanitare Sibiu promoția 1998. Din anul 1998 lucruez în cadrul secției Obstetrica-Ginecologie iar la Sala de Naștere în calitate de moasa de aproximativ 8 ani. Mi-am dorit sa devin asistent medical deoarece copil fiind m-am confruntat cu multe probleme de sănătate. Datorita firii mele empatice, visul meu s-a împlinit. Consider ca atunci când aduci un suflețel pe lume ai nevoie de o persoana care sa-ti înțeleagă atât extazul, cât și frica, iar eu sunt sigura ca sunt acea persoana.” a declarat Codruța Bob.

”Am terminat Școala post-liceala in anul 2005, lucrez la secția O-G Mediaș din anul 2011 iar din anul 2015 la S N in calitate de moașă. Pentru că am lucrat in mai multe ramuri ale asistenței medicale pot să spun că Sala de naștere este altceva.La modul realist, înseamnă o paletă largă de atitudini și manifestări in cadrul procesului numit Naștere -lucru care mă face să-mi exersez răbdarea și să-mi cresc simțul responsabilității. Iar dacă ar fi să vorbesc în termeni frumoși,aici nu am pacienți ci doar femei sănatoase într-unul din cele mai importante momente din viața lor și mă simt bine și bucuroasă să le pot fi suport,in aceste momente grele dar mai apoi fericite, să particip și eu astfel, puțin, la această minune numită NAȘTERE.” a adăugat Lidia Mărginean.

Karoly Melinda Alexandra (stânga) // Asztalos Noémi- Zsuzsanna (dreapta)

”Absolventă a Școlii Postliceale Sanitare “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, lucrez la Spitalul Municipal Mediaș, secția Obstetrica-Ginecologie din anul 2015. În cadrul sectorului Bloc Nașteri lucrez din 2016, moment în care un vis devine realitate transformându-se într-un început de drum minunat, uneori anevoios. Ca asistent medical, moașă, dar nu în ultimul rând ca femeie și mamă sunt fericită sa fac parte trup și suflet al acestui proces fiziologic, încercând să permit fiecărei femei de a-și regăsi încrederea în ele însele, instinctul matern și asumarea nașterii.” a declarat Karoly Melinda Alexandra.

”Am absolvit facultatea de Asistent Medical General la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu-Mures in anul 2014. M-am angajat la Spitalul Municipal Medias, sectia Obstetrica-Ginecologie in anul 2014. Din 2019 lucrez la sala de nasteri.Totdeauna m-am ferit de sectiile in care oamenii sufera sau chiar mor. Am avut norocul sa pot alege sectia O-G. Nu imi pare rau nici o secunda! Multe gravide se plang in timpul travaliului, ca travalul este foarte dureros si ca ele nu rezista, ca ele “mor”. Am o vorba pt asta: la noi oamenii nu mor, la noi se nasc!” a adăugat Asztalos Noémi- Zsuzsanna.

Publică un comentariu

Comentariu