In perioada 15-19 aprilie Liceul Teoretic Axente Sever desfășoară programul ”Să știi mai multe, să fii mai bun”, sau Școala Altfel, după cum s-a incetățenit in limbajul cotidian.

Unitatea noastră de invățământ organiează mai multe activități extrașcolare in acest interval de timp, activități care implică numeroase drumeții, vizite, excursii in afara județului nostru, dar și activități de ecologizare.

Prima zi a Săptămânii Altfel este ziua in care liceul nostru își deschide porțile pentru a primi viitorii axentiști. Astfel, luni 15 aprilie, intre orele 8.30-13, Liceul Teoretic Axente Sever organizează acțiunea ”Licean pentru o zi”, dedicată elevilor claselor a VIII-a de la școlile gimnaziale din municipiul Mediaș și din imprejurimi.

Pe parcursul acestei zile, elevii și cadrele didactice ale Liceului Teoretic Axente Sever le vor organiza viitorilor absolvenți ai claselor a VIII-a un tur al liceului medieșean pentru ca aceștia să se familiarizeze cu viața de licean. Vizitatorii vor lua parte la experimentele și concursurile din cabinetele unității noastre de invățământ precum și din sala de sport. Cu acest prilej va fi prezentată și oferta educațională a LTAS pentru anul școlar 2019 – 2020.

Viitorii liceeni au la dispoziție 5 clase cu o ofertă variată și atractivă totodată. Astfel, cei pasionați de matematică și științele exacte pot opta pentru clasa de matematică informatică sau pentru clasa de științele naturii intensiv engleză. Elevii inclinați mai degrabă spre lectură și creativitate pot opta pentru clasa de filologie intensiv engleză sau pentru clasa de științe sociale. In ceea ce-i privește pe elevii care au o bună pregătire fizică și nu se regăsesc in domeniul științelor exacte sau al literaturii, alternativa oferită de liceul medieșean este clasa de Instructor Sportiv.

Prin acțiunea ”Licean pentru o zi” unitatea noastră de invățământ se dovedește a fi ”O școală prietenoasă, deschisă tuturor” și își dorește să atragă cei mai buni absolvenți ai claselor a VIII-a către viața și provocările de axentist.

Alte activități ale programului ”Să știi mai multe, să fii mai bun” includ vizitarea Universității ”1 Decembrie” din Alba Iulia sau excursii pe mai multe zile la Albac sau Brașov.

Publică un comentariu

Comentariu