Ora de Mediaș
Știri în direct

Ziua Universală a Iei, sărbătorită duminică la Hanul Greweln din Mediaș

Primăria Municipiului Mediaș organizează duminică, 23 iunie 2019, evenimentul „Ziua Universală a Iei“. Manifestarea va avea loc la Hanul Greweln, începând cu ora 10:00.

Programul cuprinde vernisajul expoziției „Ia românească de la arhaic la modern“, ateliere de creație, obiceiuri de Sânziene, precum și prezentare de produse tradiționale. De asemenea, cei prezenți se vor bucura și de spectacole de muzică, susținute de membrii Clubului Copiilor Mediaș, formația Capytal, Andrei Bucur, Virgil Suciu, Ansamblul Folcloric „Purtata“ și Sorin Poclitaru.

Ziua Universală a Iei va celebra piesa principală a costumului popular românesc, dar și ideea de feminitate, întrucât termenul „ie” este atribuit exclusiv cămășii populare femeiești. Inițiativa a luat naștere în 2013, pe Facebook, devenind ulterior un eveniment internațional.

Propusă de comunitatea online „La Blouse Roumaine”, această zi este în prezent sărbătorită în 48 de țări, în peste 100 de orașe de românii de pretutindeni. Purtați IA cu mândrie în data de 23 iunie, la Hanul Greweln!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata