Medieșenii sărbătoresc Ziua Universală a Iei în curtea Muzeului Municipal. Cu mic, cu mare, sunteți invitați să luați parte la atelierele de meșteșugărit, să ascultați muzică populară românească și să vizitați târgul producătorilor.

Cu ocazia Zilei Universale a Iei, Primăria municipiului Mediaș prin Directia Cultură, Învăţământ, Sănătate, Tineret, Sport, Turism, Relaţii Publice cu ONG organizează joi, 24 iunie, începând cu ora 10:00, activități dedicate bluzei tradiționale românești, în curtea Muzeului Municipal Mediaş.

Deschiderea Târgului a fost făcută de grădiniţele din oraşul Mediaş care au susţinut o manifestare artistică de voie bună, cântec, joc cu dansuri şi cântece populare. Grupul Târnavele organizează ateliere de meşteşugărit pentru copii.

Din programul acestui an nu lipsesc târgul de ii, ţesături şi obiecte tradiționale, produse locale. În curtea Muzeului va fi organizată o expoziţie de planşe din colecţia: “Motive decorative pe IA românească”.

Începând cu ora 17:00, vom avea o Şezătoare cu invitaţi de seamă din comunităţile din jurul Mediaşului: părintele Achim Sărăşan, Surdu Nela (Boian), Asociaţia Vise Îndrăzneţe (Aţel), Femeile de la Ţopa (Mureş), Nicu Stoica (Blăjel), Ana Săcădat (Alma), Grupul Vocal Târnavele si Costel Popa, care vor încheia programul de Ziua Iei.

Sursa: Facebook/Mediaș – Tradiții, istorie și gastronomie

Publică un comentariu

Comentariu