Nu mai puțin de 12% dintre românii respondenți au declarat că dețin criptomonede, o pondere de două ori mai mare decât britanicii sau francezii, potrivit unui studiu publicat miercuri de ING, care a inclus 13 țări din Europa, Statele Unite și Australia.

Românii au fost depășiți doar de turci, 18% dintre cei din urmă declarând că dețin criptomonede, se mai menționează în studiul citat. De asemenea, românii au fost cu 3 puncte procentuale peste media la nivel european, care este de 9%.

„În Turcia, studiul online ar putea fi influențat de către tinerii profesioniști care utilizează mai mult media și tehnologia. În România, credem că efectul este, probabil, similar”, subliniază ING.

Studiul a fost realizat online de Ipsos pentru grupul ING, între 26 martie și 6 aprilie 2018, pe un eșantion total de 14.828 de persoane, respectiv de aproximativ câte 1.000 în fiecare țară, cu excepția Luxemburg, unde au fost întrebate 500 de persoane.

Potrivit ING, românii au fost urmați de polonezi (11%), spanioli (10%) și cehi (9%). De asemenea, mai puține criptomonede decât românii, 8%, susțin că dețin austriecii, germanii, italienii și americanii.

Doar 7% dintre olandezii și australienii respondenți au declarat că dețin criptomonede, iar dintre belgienii respondenți doar 5% aveau asemenea plasamente.

Pe ultimul loc în acest studiu sunt luxembrughezii, doar 4% dintre respondenți, deși aceștia se numără printre cei mai bogați europeni și chiar printre cei mai bogați locuitori din lume.

Publică un comentariu

Comentariu