Ora de Mediaș
Știri în direct

141 de persoane amendate în județul Sibiu pentru că nu purtau mască sau nu au respectat carantina

În ultimele 24 de ore, 150 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea  respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19.

Astfel, cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 44.061 de persoane, dintre care 36.860 de persoane au fost controlate în filtrele rutiere, 2.686 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină și alte 4.515 de persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor în interiorul localităților.

De asemenea, au fost verificate 87 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 26.822 de mijloace de transport, dintre care 26.184 în filtre.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 141 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.250 de lei, astfel:

–                           98 de sancțiuni în valoare de 9.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și

–                           43 de sancțiuni în valoare de 4.000 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 286 de persoane și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.750 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și alte 2 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

În data de 25 noiembrie a.c., peste 190 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupărilor de Jandarmi Mobile Brașov și Bacău au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Jandarmii împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, respectiv Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Mediaș, Avrig și Orlat, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 36.860 de persoane și 26.184 auto.

Totodată, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 704 persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse.

În urma desfășurării acțiunilor, 39 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 36 de avertismente scrise și 3 amenzi în valoare de 2000 lei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet