foto Suporteri Gaz Metan Mediaș (facebook)

Claudiu Mureșan, senator de Sibiu, a avut o interpelare, la începutul lunii septembrie, adresată Ministerului Familiei și Agenției Naționale pentru Sport, cu privire la identificarea unor soluții astfel încât Stadionul Municipal „Gaz Metan” din Mediaș să poată fi folosit de sportivii echipei locale ACS Mediaș. În prezent, pentru fiecare meci jucat acasă, echipa de fotbal trebuie să plătească 7.000 de euro, „o sumă imposibil de susținut pentru o echipă aflată în plin proces de formare”, spune senatorul. 

Chiria pentru folosirea Stadionului Municipal „Gaz Metan” din Mediaș este de 7.000 de euro pe meci, o valoare exorbitantă, de șapte ori mai mare decât chiria percepută pentru meciurile jucate pe Stadionul Municipal Sibiu. În aceste condiții, ACS Mediaș, echipa locală, joacă „acasă” pe alte arene, fiindcă nu poate susține asemenea costuri. 

Claudiu Mureșan, senator de Sibiu, a adresat o interpelare către Natalia Intotero, ministrul Familiei, și către Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, pentru a identifica soluții care să asigure folosirea Stadionului Municipal „Gaz Metan” din Mediaș de către echipa locală ACS Mediaș. Potrivit acestuia, situația îi nemulțumește profund pe cetățenii orașului. „Este o situație nedreaptă care, nu numai că irită și mâhnește o comunitate întreagă, dar care afectează activitatea sportivă în municipiul Mediaș și accesul tinerilor la mișcare”, se arată în interpelare. 

Decizia de a impune această chirie este a SNTGN Transgaz SA Mediaș, proprietarul stadionului. 

ACS Mediaș joacă pe alte arene

În timp ce stadionul se degradează și rămâne nefolosit, ACS Mediaș, echipă recent promovată în Liga a III-a, se deplasează la Sibiu, dar și la Cluj-Napoca, pentru a putea juca, spune senatorul. „Dacă la Mediaș chiria cerută pentru folosirea stadionului este de 7.000 euro pe meci, la Sibiu, același serviciu este oferit echipei pentru 6.000 de lei/eveniment. Această situația pune în pericol eforturile comune ale medieșenilor de a promova sportul și de a sprijini tinerii talentați din comunitatea medieșeană. Este o nedreptate față de echipa ACS Mediaș și față de suporterii lideri care își doresc să vadă meciurile acasă, pe stadionul municipal, fără a fi nevoiți să se deplaseze 60-120 km pentru a-și susține echipa de suflet”, se arată în interpelarea lui Mureșan. 

În acest context, Claudiu Mureșan, senator de Sibiu, cere Ministerului Familiei și Agenției Naționale pentru Sport să analizeze situația și să găsească o soluție urgentă care să rezolve problema sportivilor din Mediaș. 

Citește și: ACS Mediaș în discuții pentru preluarea stadionului ”Municipal”. O decizie finală e așteptată în zilele următoare

Publică un comentariu

Comentariu