Patronii a două firme de pompe funebre din Mediaș și doi asistenți de la morgă au pus la cale o afacere pe cât de profitabilă, pe atât de ilegală. Administratorii firmelor îi mituiau pe cei doi angajați să le trimită clienți, în schimbul unor sume de bani. Mai mult, la cerere, mortul putea fi și îmbrăcat de asistenți.

Bani grei pe spatele răposaților
Mai exact, este vorba despre firmele de pompe funebre „Ardeleana” și „Capela” din Mediaș, acolo unde au luat contur afacerile. Se pare că patronii le ofereau celor doi asistenți de la morgă suma de 150 de lei pe fiecare mort adus la ei. Mai mult decât atât, din dorința de a strânge și mai mulți bani ilegal, contra sumei de 100 de lei, angajații îl și îmbrăcau pe decedat. Totul a ieșit la iveală în urma unui control din luna noiembrie.

„În cursul lunii noiembrie 2018, polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul anului 2018, administratorii a două societăți comerciale de pompe funebre ar fi oferit constant sume de bani cuprinse între 100 – 150 de lei unor angajați ai unei unități medicale din municipiul Mediaș pentru efectuarea unor activități de tanatopraxie în incinta prosecturii. Cadrele unității medicale ar fi obținut astfel ilegal suma de aproximativ 15.000 de lei”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Percheziții domiciliare la Mediaș
Polițiștii sibieni au efectuat,în urmă cu o lună, la data de 9 ianuarie, șase percheziții domiciliare pe raza orașului Mediaș, în urma cărora au fost puse în aplicare mandate de aducere în vederea audierii pe numele a șapte persoane.

Cei doi asistenți au fost aduși la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, unde a fost dispusă aplicarea controlului judiciar pentru 60 de zile.

„În urma investigațiilor efectuate și audierii persoanelor în cauză, față de doi medieșeni, în vârstă de 35, respectiv 44 de ani, s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță. Ulterior, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus aplicarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, aceștia fiind cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită”, mai spun reprezentanții IPJ Sibiu.

De asemenea, ceilalți doi bărbați, administratori ai firmelor de pompe funebre, sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită, iar societățile fac obiectul unor verificări  privind activități de evaziune fiscală.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Publică un comentariu

Comentariu