Virusul gripal face noi victime în județul Sibiu. Patru persoane de 68, 65, 95, respectiv 78 de ani au decedat.

În cursul zilei de miercuri, 13 februarie 2019, la Institutul Cantacuzino din București au fost trimise 4 probe biologice (fragmente de plămân) prelevate de la cele patru cazuri suspecte de gripă, soldate cu deces, pentru precizare de diagnostic.

Primul caz este o femeie de 68 de ani, transferată din Spitalul de Psihiatrie Sibiu la SCJU Sibiu, Secția AŢI, în stare gravă, căreia i s-a efectuat test rapid de gripă, cu rezultat pozitiv.

Următoarele două cazuri sunt alți doi pacienți ai Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, internați ulterior în Secția de Boli Infecțioase a SCJU Sibiu, în vârstă de 65 de ani și 95 de ani.

Precizăm că ultimele 2 cazuri au fost spitalizate în Spitalul de Psihiatrie în saloane vecine, fără a intra în contact, ambii fiind imobilizați la pat. Nu exista link epidemiologic între primul caz și celelalte două, nefiind semnalate alte cazuri printre contacți. În cadrul spitalului au fost instituite toate măsurile preventive specifice pentru răspândirea gripei (accesul interzis vizitatorilor în secții, triaj zilnic la bolnavi și personal, aerisire, curățenie și dezinfecție riguroasă, protecția și instruirea personalului, chimioprofilaxie la contacți).

Un alt caz, bărbat în vârstă de 79 de ani din Sibiu, cunoscut cu patologie cronică cardiacă și diabet, nevaccinat antigripal din motiv de refuz, aflat sub tratament la domiciliu pentru semne clinice de gripă, cu evoluție nefavorabilă, a solicitat în weekend o ambulanță, iar la urcare a prezentat stop cardio-respirator ireversibil.

Publică un comentariu

Comentariu