Românii își pot plăti facturile folosind cardurile de energie, însă mai puțin de 2% dintre beneficiari le-au utilizat până acum.

În unele cazuri poștașii nu i-au găsit pe beneficiari la domiciliu, în timp ce unii oameni încă nu au primit facturile pentru lunile de iarnă. Prima tranșă din ajutorul de încălzire este valabilă până în luna iunie, informează euronews.ro

„Păi, nu ne ajunge, e foarte puțin… O sa vină și lumina cât o veni, gazele, întreținerea care este de plată aproape trei milioane și ceva ne-a venit acum”, spune o beneficiară a cardului de energie.

Poștașii nu găsesc oamenii acasă

Peste 50.000 de români și-au plătit facturile până acum folosind cardul de energie. Luni a fost virată prima tranșă în valoare de 700 de lei.

Există anumite motive pentru care numărul beneficiarilor care au folosit cardurile nu este mai mare până la această oră. De exemplu, în unele situații, poștașii nu i-au găsit acasă pe beneficiari și au fost nevoiți să le lase un aviz, cu care aceștia să meargă la un oficiu pentru a-și ridica singuri cardul.

Aproximativ 45.000 de oameni și-au plătit facturile în oficiile poștale din țară, în timp ce alți beneficiari au fost vizitați de către un poștaș. 4000 de români au utilizat online cardurile de energie. Însă, persoanele în vârstă spun că lor le este mai greu să plătească online și preferă să plătească la poștaș.

„Nu ne descurcăm, doamnă. Nu ne descurcăm cu telefoanele performante”, spune o femeie.

„Să vină șeful (n. red. poștașul)! E mai greu, e mai complicat și e aglomerație multă la poștă”, spune un bărbat.

Unele facturi nu au fost încă emise

Directorul Poștei spune că există anumite întârzieri și din partea furnizorilor care nu au emis, încă, facturile pentru lunile de iarnă.

Vasile Ștefan, director Poșta Română: „Poate cea mai întâlnită situație este neactualizarea adresei de la furnizorii de energie. Pe de o parte furnizorii ne mulțumesc, își actualizează și ei baza de date acum. Pe de altă parte există oarecum o presiune pe administrativul de la acești furnizori, care trebuie să dea curs solicitărilor oamenilor.”

Ajutorul de încălzire este în cuantum de 1400 de lei. Prima tranșă poate fi folosită pentru plata facturilor până în luna iunie. În septembrie va fi virată a doua tranșă de 700 de lei, care va fi valabilă până la finalul anului. Banii pot fi utilizați pentru energie electrică, gaze, lemne de foc sau alte materiale de încălzire.

Publică un comentariu

Comentariu