Ora de Mediaș
Știri în direct

Alertă! Nu mai există locuri libere în spitale pentru bolnavii COVID

În Spitalul Municipal Mediaș nu mai există locuri libere pentru bolnavii COVID 19. Luni dimineață, potrivit reprezentanților Prefecturii Sibiu, erau internate 48 de persoane pe secții și două în Secția de ATI a Spitalului medieșan.
Situația este cu atât mai grea și mai gravă cu cât, în întreg județul Sibiu doar Spitalul Orășenesc din Agnita a transmis că mai are paturi libere pentru bolnavii de COVID. Dar acest spital nu poate prelua cazuri din cauza lipsei medicilor de specialitate. „Nu mai este niciun loc liber. Doar la Pediatrie“, a declarat astăzi Andreea Ştefan, purtătoare de cuvânt a Prefecturii Sibiu.
Practic, în întreg județul Sibiu, spitalele sunt pline de bolnavi infectați cu SARS CoV 2. S-a raportat atingerea capacității maxime la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul CFR, Spitalul Militar de Urgență, Spitalul Municipal Mediaș și Spitalul Orășenesc Cisnădie.
Luni dimineață, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu erau tratați, pe secție, 197 de pacienți Covid, iar 12 în Terapie Intensivă. La Militar, erau internate 15 persoane, iar alte 10 în ATI. Capacitatea maximă a fost atinsă și la Spitalul de Pneumoftiziologie, cu 60 de pacienți internați, la Spitalul CFR, unde sunt internați 45 de pacienți, dar și la Cisnădie, unde sunt sub supraveghere medicală 50 de persoane.
Presiune există și pe Spitalul de Pediatrie, unde 2 copii se află în Terapie Intensivă, iar 10 copii sunt internați cu forme ușoare.
Iar în aceste condiții, rata de incidenţă cumulată pentru județul Sibiu a crescut la 8,83 la mia de locuitori, informează Prefectura. „Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 8,83/1000 de locuitori în ultimele 14 zile (02.11 – 15.11)“.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet