Din păcate, sportul la nivelul municipiului Mediaș dispare de la o zi la alta. Alexandru Dumitrescu este baschetbalistul care reprezintă Mediașul la nivel național, fiind legitimat la CS Universitatea Cluj, echipă ce activează în prima divizie.

Contactat de Ora de Mediaș, fostul antrenor a lui Alexandru Dumitrescu la Clubul Sportiv Școlar Mediaș, Dan Popa, în prezent directorul clubului sportiv oraș, a declarat faptul că Alex, a fost foarte serios și dornic sa ajungă undeva mai sus.

”Am început baschetul undeva la începutul clasei a 8-a destul de târziu, deoarece am practicat karate-ul timp de 7 ani până să descopăr baschetul .Primul meu contact cu acest sport a fost „în cartier” când împreună cu niște prieteni am început să mergem zi de zi la baschet. Mi-a plăcut foarte mult așa că am renunțat la Karate și am început junioratul la CSȘ Mediaș sub îndrumarea domnului profesor Cosmin Ploscar. A fost dificil la început deoarece colegii mei aveau deja 7-8 ani de baschet ,dar asta nu m-a oprit , îmi plăcea foarte mult așa ca mă antrenam singur sau mergeam si la antrenamentele celor mai mari. Au urmat câțiva ani frumoși cu multe experiențe de neuitat până când în anul 2020 datorită pandemiei am terminat prematur ultimul an de juniorat. A urmat o perioadă în care am ales cu totul alt drum decât cel al baschetului, dar aceasta perioada a durat doar un an și pasiunea pentru baschet m-a făcut să vin la Cluj cu dorința de a juca din nou. Aici a trebuit să reiau totul de la zero mai ales după o pauză lungă de un an și jumătate, este greu, nivelul fiind mai ridicat dar cu multă muncă pot ajunge la cea mai bună formă a mea și îmi voi putea ajuta echipa pentru a ne îndeplini scopurile.” a declarat Alexandru Dumitrescu pentru Ora de Mediaș.

Situația baschetbalistică din Mediaș, nu e una tocmai plăcută

”Cât despre situația baschetbalistică din Mediaș, știm cu toții ca nu este una tocmai plăcută. Problemele sunt numeroase începând de la orele de sport din școli, lipsa educației în familie în legătură cu sportul până la lipsa fondurilor sau alte probleme administrative. Sunt sigur ca deja majoritatea oamenilor știu deja aceste lucruri ,de aceea îmi doresc să începem să vorbim despre cum putem rezolva aceste probleme și nu doar să ne plângem de existența lor .Sportul ,indiferent de forma sa trebuie sa fie o prioritate în viața fiecăruia dintre noi ,oamenii trebuie să realizeze cât de important este sportul în viața noastră atât pentru sănătatea noastră fizică cât și pentru cea psihică. Acestea fiind spuse, îndemn fiecare persoană să ia atitudine, să înceapă sa facă sport, să promovăm sportul mult mai mult, autoritățile locale să organizeze cât mai multe competiții si evenimente sportive și sunt sigur că lucrurile se vor schimba în bine.” a mai adăugat medieșeanul Alexandru Dumitrescu.

Totodată, în prezent directorul clubului sportiv școlar Mediaș, Dan Popa a mai mărturisit faptul că este foarte greu ca profesor de baschet să nu mai ai echipă.

”Pentru mine ca și profesor de baschet e greu ca nu mai avem echipa de seniori, baschetul având performante foarte bune. Cu ajutorul domnului primar , am reușit sa formam o noua echipa care începea sa se așeze pe un drum foarte frumos, din lotul echipei făcând parte câțiva juniori de perspectiva de la CSS. Din păcate a apărut acest CORONA virus care ne a făcut sa abandonam proiectul, motivul fiind legat de restricțiile impuse de către Ministerul Sănătății si Federatie. Asta e viata , cu bune si rele…..” a mai adăugat Dan Popa, directorul CSȘ Mediaș.

E foarte greu, e nevoie și de alți sponsori

”Eu stiu ca domnul primar sprijină tot ce înseamnă sport in oras, sprijină cluburile sportive și sunt convins ca dacă ar putea sa formeze o noua echipa de seniori la baschet , ar forma-o, dar singur e foarte greu, e nevoie și de alți sponsori. Cum am mai spus, în viață avem parte și de rău, dar mai vine și bine„ a declarat pe final Dan Popa.

Publică un comentariu

Comentariu