Luni, 7 mai 2018, de la ora 9:00, zeci de angajați ai Spitalului Municipal din Mediaș au intrat în grevă de avertisment.

Medieşenii s-au alăturat colegilor din țară din cadrul Federaţiei Sanitas și au luat parte la greva de avertisment, timp de aproximativ două ore.

Principalele modificări ale Federației Sanitas visează modificarea legii de salarizare, în sensul eliminării plafonului de 30% pentru sporturi, creșteri de salarii pentru tot personal din sănătate și asistență socială, dar și negocierea și semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

Vineri, 11 mai, aceștia vor intra în grevă generală pe termen nelimitat dacă revendicările nu le vor fi soluționate.

”Prin prezența mea aici, am vrut să arăt că sunt solidar cu angajații Spitalului Municipal din Mediaș, cu cei care au declanșat la nivel național această grevă. Este justificată prin aplicarea diferențiată a legii 150/2017 în ceea ce privește salarizarea.” a declarat Gheorghe Nicorici, manager-ul Spitalului Mediaș

La sfârșitul lunii trecute, în fața Guvernului au luat parte aproximativ 10.000 de persoane la un miting organizat de către sindicaliști din sănătate. Miercuri, 2 mai, sindicaliștii s-au întâlnit cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, însă au anunțat că mențin calendarul protestelor.

Publică un comentariu

Comentariu