Ora de Mediaș
Știri în direct

Anunț important al premierului Orban despre salariile bugetarilor

Roman 300

Din pricina carantinei, la privat salariile s-au tăiat sau s-au suspendat contracte. Pentru bugetari, de două zile se vorbește, de asemenea, despre tăierea salariilor. Premierul Ludovic Orban a oferit mai multe detalii într-un interviu pentru Observator.

Întrebat despre tăierea salariilor bugetarilor, Ludovic Orban, prim-ministrul României, a spus că aceștia vor primi în următoarele 15 zile, 75% din salariul de bază.

„Pregătim o Ordonanță de Urgență care urmărește introducerea unui mecanism pentru starea de urgență, perioada în care ne vom găsi în stare de urgență, prin care, în sectorul public, jumătate dintre angajați să lucreze 15 zile sau zilele lucrătoare din cele 15 zile, iar cealaltă jumătate restul de 15 zile, urmând ca jumătate din timp să stea acasă, perioadă în care vor primi 75% din salariul de bază. Este o măsură pe care o adoptăm având la bază mai multe motive. În primul rând, un motiv de natură epidemiologică. Practic, oamenii stând acasă 15 zile, se știe că și izolarea durează 14 zile, în această perioadă, dacă cineva este infectat, va avea simptome și se va manifesta, eliminând riscul să-și infecteze colegii în perioada respectivă. Al doilea motiv este unul care ține de solidaritate. Se…

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet