Ora de Mediaș
Știri în direct

Arbitrul român Sebastian Colțescu riscă o suspendare de cel puțin 10 meciuri din Cupele Europene

Arbitrul român Sebastian Colţescu, acuzat că ar fi făcut remarci rasiste la partida de marţi Paris Saint-Germain – Istanbul Başakşehir, din Liga Campionilor la fotbal, riscă o suspendare de cel puţin 10 meciuri în cupele europene dacă va fi găsit vinovat de ancheta deschisă de UEFA, potrivit Sky Sports, citată de AGERPRES.
Articolul 14 din regulamentul disciplinar al UEFA prevede că „orice persoană care intră sub incidenţa Articolului 3, care insultă demnitatea unei persoane sau a unui grup de persoane din orice motive, inclusiv culoarea pielii, rasa, religia, originea etnică, sau orientarea sexuală, primeşte o suspendare de cel puţin 10 meciuri sau pentru o perioadă de timp specificată sau orice altă sancţiune adecvată”.
Articolul 3 prevede că toţi oficialii partidelor sunt supuşi regulilor articolului 14, la fel ca toate cluburile şi toţi oficialii lor, toţi jucătorii şi toţi oficialii UEFA.
Meciul dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, suspendat marţi seara, în min. 16, la scorul de 0-0, din cauza remarcilor rasiste ale arbitrului de rezervă Sebastian Colţescu, va fi reluat miercuri cu o nouă brigadă de arbitri.
Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând remarci rasiste din partea arbitrului de rezervă.
Colţescu i-a cerut în min. 16 arbitrului de centru Ovidiu Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ”tipul negru”, (dacă asta poate fi considerată o insultă, n.n.), iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.
Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi în cazul unei persoane albe.
Dacă va fi găsit vinovat de UEFA, Colţescu va primi o suspendare de cel puţin 10 meciuri în cupele europene sau orice altă sancţiune pe care forul fotbalistic european o consideră adecvată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet