Având în vedere că de sâmbătă în județul Sibiu a început să ningă, Polițiștii rutieri atrag atenția conducătorilor auto să își adapteze maniera de condus la noile condiții meteo-rutiere.
Întrucât Sibiul se află sub Cod Galben de ninsori și vânt puternic, conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.
„În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile mașinii! Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers”, transmite Insectoratul de Poliție Județean Sibiu.
De asemenea, polițiștii rutieri reamintesc că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
În situaţia în care vizibilitatea este redusă, șoferii trebuie să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, de climatizare si dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuţi în trafic. Legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor, şi în timpul zilei.
„În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți hands-free-ul.
Nu in ultimul rând, rugăm conducatorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă şi riscul implicarii în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică”, mai transmite IPJ printr-un comunicat de presă.

Publică un comentariu

Comentariu