Ora de Mediaș
Știri în direct

Atenționare de la meteorologi – Cod galben de ploi în județul Sibiu

Douăzeci și două de județe vor intra sub o atenționare de cod galben de cantități de apă insemnată, instabilitate atmosferică, precipitații sub formă de ninsoare.

Județete vizate sunt: Alba, Argeș, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Brașov, Harghita, Hunedoara, Covasna, Cluj, Buzău, Iași, Neamț, Prahova, Sibiu, Vâlcea, Suceava, Vrancea, Gorj și Dâmbovița.

Codul galben va intra in vigoare începând de luni, 6 mai 2019, de la ora 23:00 și va fi valabil până marți, 7 mai, la ora 23:00.

În intervalul menționat în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldoveni și jumătatea de nord a Muntenei vor fi adverse, ce vor avea carcater torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25-30 litri/metru pătrat și pe arii restrânse 50-60 litri/metru pătrat.

Adversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și zolat de grindină. În zonele montane, iar trecător și în Transilvania și Supcarpații Moldoveni, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și nisoare.

loading...

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet