Ora de Mediaș
Știri în direct

O primă etapă a proiectului de modernizare a transportului public din Mediaș s-a rezolvat

La sfârșitul lunii aprilie, consilieri locali din municipiul Mediaș au aprobat acordul-cadrul de parteneriat între Mediaș și Administrația Naținală Apele-Romne / Administrația Bazinală de Apă Mureș în vederea îmlementării proiectului de modernizare a transportului public din oraș.

În cadrul acestui proiect sunt cuprinse modernizări malurilor pârâului Moșna și Ighiș. Valoarea proiectului este de aproximativ 10 milioane de euro, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 3 privind reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane se numește “Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric din municipiul Mediaș” și urmează să fie implementat în următoarele 80 de luni.

Se vor achiziționa trei troilebuze noi, se vor moderniza aproximativ 19 kilometri de cale simplă pe lungimea rețelei de contact și se va extinde cu 14,3 kilometri rețeaua de contact pe strada Stadionului, Avram Iancu și strada Moșnei până la Heleșteul de la ieșirea din oraș spre Moșna.

Proiectul mai prevede realizarea unui sistem de ticketing, modernizarea sistemului de management al traficului prin semaforizare inteligentă pe traseul mijloacelor de transport în comun și reabilitarea a 4 poduri. Este vorba despre pasajul peste calea ferată din Piața Andrei Șaguna, podul peste pârâul Ighiș, podul peste pârâul Moșnei și podul de pe strada Aurel Vlaicu.

loading...

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet