Orașul Sibiu este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita în inima Transilvaniei. Orașul medieval a fost numit capitală europeană în anul 2007, iar de atunci turiștii au început să viziteze aceste meleaguri în număr din ce în ce mai mare. Farmecul acestor locuri se datorează elementelor spectaculoase ale epocii medievale care se armonizează perfect cu cele șapte orașe săsești care datează din secolul al XII-lea. Dacă ai fost cel puțin o dată în Sibiu, sigur ai vizitat centrul vechi, muzeele și alte clădiri impresionante din zonă. Totuși, există câteva locuri la fel de spectaculoase, dar mai puțin cunoscute care merită atenția ta.

Prima farmacie din România

Poate nu te-ai fi gândit vreodată că prima farmacie din România se afla tocmai la Sibiu, însă vestea bună este că ai ocazia să vizitezi acest loc și să vezi cu ochii tăi cum se desfășurau lucrurile în trecut în domeniul farmaceutic. Cu o vechime impresionantă, fiind atestată documentar pentru prima dată în anul 1494, farmacia a fost deschisă publicului abia în anul 1972. Cât despre locație, ea este situată în piața mică din Sibiu.

Iar dacă te întrebi ce fel de obiecte vei vedea aici, cele 6600 de piese ar trebui să fie suficiente pentru a descoperi câteva dintre tainele meseriei de la acea vreme. Totuși, un obiect interesant este mojarul din bronz care datează din anul 1597.

Muzeul este divizat în trei secțiuni diferite și dispune chiar și de o parte dedicată medicinii alternative.

Abația Cârța

În ultima vreme acest loc a început să prindă o popularitate din ce în ce mai mare, în special în mediul online, dar este un loc pe care nu trebuie să-l ratezi dacă ești în zonă.

Un lucru pe care ar trebui să-l știi e că abația nu este o biserică săsească, ci o mănăstire cisterciană, fiind unica de acest tip de la noi din țară. Ce înseamnă acest lucru? Că a fost construită de călugări din zona Citeaux.

Locul de vis se află la 50 de kilometri de Sibiu, în localitatea cu același nume. Pentru a-i păstra aspectul, abația a fost renovată în anul 2013 și le oferă vizitatorilor ocazia de a vedea un cimitir de soldați germani care datează din anul 1916.

Parcul Sub Arini

După o zi lungă în care doar te-ai plimbat și ai admirat peisajele din zonă, s-ar putea să vrei să iei o pauză să te destinzi. Majoritatea oamenilor se folosesc de telefon pentru a se distra pentru că este o metodă rapidă și convenabilă. După o plimbare scurtă în jurul parcului Sub Arini, poți lua o binemeritată pauză pentru a asculta un podcast, a edita pozele pe care le-ai făcut în acea zi, pentru a vorbi cu prietenii sau pentru a accesa una dintre aceste activități online, fie că accesezi ruleta, te concentrezi câteva minute la un joc de șah sau preferi ceva mai clasic așa cum este Pokemon Go, te vei bucura de câteva minute de liniște.

Partea bună este că ai mereu telefonul la îndemână, iar de data aceasta poți să-l folosești din plin.

Muzeul locomotivelor cu abur

În trecut, locomotivele cu abur erau un mijloc de transport destul de popular. Odată cu trecerea timpului acestea au ieșit din modă.

Un loc în care mai poți vedea o locomotivă cu abur este în Maramureș – multă lume a auzit deja de faimoasa mocăniță din zonă.

Totuși, dacă vrei să aprofundezi acest subiect, o vizită la muzeul locomotivelor te va ajuta să descoperi mai multe despre ele. Aici se găsesc 40 de exponate care au fost folosite în țara noastră înainte de anii 1900. Încă din 1994 muzeul a fost dat în folosință și spune o poveste impresionantă dar și oferă informații tehnice despre acestea.

Pasajul Scărilor

Dacă vrei să descoperi unul dintre cele mai vechi restaurante din România, atunci trebuie neapărat să faci o vizită la Sibiu. Mai mult, în zona Pasajului Scărilor, cunoscut și sub numele de Pasajul cu ace vei avea parte de o atmosferă medievală cum rar ți-e dat să găsești în alte locuri.

Scările cu arcade te vor purta prin epoci demult apuse în timp ce fiecare cărămidă pe care o vezi în zonă spune o poveste ce nu trebuie ratată.

Orașul Sibiu este un loc superb de la noi din țară. Îți oferă locuri de poveste, clădiri impresionante și experiențe pe care merită să le trăiești cel puțin o dată. Poate că ai auzit deja de câteva dintre aceste locuri, în timp ce altele au fost învăluite în mister până în prezent.

 

Publică un comentariu

Comentariu