Ora de Mediaș
Știri în direct

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a retras de pe piață măștile neconforme

Măștile neconforme au fost retrase de pe piață de către comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, iar raportul cu neregulile constatate și sancționate pleacă spre Parchetul General, a scris joi, pe pagina sa de Facebook, ministrul Economiei, Virgil Popescu citat de Ziare.com

„Așa cum am mai spus, protejarea populației este prioritară. De aceea, românii au dreptul să știe că ne preocupăm de acest aspect și, cu ajutorul celor de la ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor), supraveghem piața pentru siguranța fiecaruia dintre noi.(…) Mesajul meu pentru cetățeni: măștile neconforme au fost retrase de pe piață de către cei de la ANPC și, mai mult chiar, au fost aplicate și amenzi celor care nu au respectat legea. Romanii trebuie să știe că sunt protejați. Și, repet, îi indemn pe români să caute măști produse în România, pentru că sunt de calitate, sunt autorizate, sunt acreditate și sunt cele mai bune de pe piață! Raportul neregulilor constatate și sancționate de comisarii ANPC pleacă spre Parchetul General”, a precizat ministrul.
Virgil Popescu a declarat miercuri că jumătate dintre măștile aflate pe piață nu protejează împotriva Covid, iar Ministerul Economiei va emite un ordin pentru a obliga comercianții să precizeze acest lucru in cazul produselor neconforme.
El a semnalat că, în urma controalelor făcute de ANPC, s-au gasit nenumărate nereguli.
„Sunt dezamăgit de calitatea măștilor de protecție aflate pe piață în acest moment. Dacă vă spun că jumătate din măștile care se găsesc la comercializare, în momentul de față, în retelele de distribuție – hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori – nu respectă, adică nu ne protejează, ați zice că exagerez, dar asta este realitatea. Vreau să dau un mesaj foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Nu putem să acceptăm să fie puse la comercializare măști care nu protejează populația”, a spus Popescu.
Potrivit acestuia, ANPC a dat amenzi de 18 milioane de lei unor comercianți care aveau la raft astfel de măști neconforme.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet