Ora de Mediaș
Știri în direct

Strategia de vaccinare anti-Covid, va fi discutată în CSAT

Președintele Klaus Iohannis a convocat sedința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru joi, 3 decembrie, de la ora 15.00 la Palatul Cotroceni, prin sistem de videoconferință, transmite Administrația Prezidențială, potrivit Ziare.com
„Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România”, mai arată comunicatul de presă al Președinției române.
Șeful statului a afirmat miercuri că a fost luată decizia ca mai întâi să fie discutată Strategia în ședința Guvernului, care probabil va avea loc vinerea aceasta, iar apoi să fie dezbătută în CSAT.
„După ce se aprobă strategia în Guvern, ea va fi făcută publică. Va rămâne o perioadă în care cei de la Ministerul Sănătății, care vor fi inițiatori, vor explica despre ce este strategia, cum este gândită. După ce va fi dezbătută și probabil asumată în CSAT, voi mai face și eu niste referiri, vor exista conferințe de presă și așa mai departe”, a explicat președintele Iohannis, într-o conferință de presă.
Acesta a adăugat că înțelege faptul că oamenii sunt sceptici în ceea ce privește vaccinarea împotriva coronavirusului, însă prin campania privind vaccinarea, datele vor deveni mult mai clare.
„Eu am înțeles că sunt oameni sceptici în ceea ce privește vaccinarea, am înțeles că sunt chiar și persoane din zona medicală care încă sunt sceptice.
Însă, prin această campanie și prin procedurile de punere în circulație a acestor vaccinuri, datele vor deveni mult mai clare. Și sunt convins că pe măsură ce campania de vaccinare va avansa, informațiile vor veni, vor fi verificate, fiindcă pe măsură ce se vor vaccina milioane și milioane de oameni pe tot globul, vom avea foarte repede date concludente medicale. Acest scepticism sunt convins că va scădea și tot mai mulți români vor ințelege că asta este metoda prin care se poate stopa pandemia și alta nu e”, a completat Klaus Iohannis.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet