Serviciului Român de Informații (SRI) anunță că a identificat o campanie a infractorii cibernetici, care vor să obțină acces la conturile și corespondența noastră, bazată pe transmiterea unor SMS-uri care conțin sintagma „Detalii secrete despre COVID-19” și un link care, odată accesat, descarcă în telefon un troian imposibil de detectat de sistemul de operare al telefonului, scrie Digi24.

„Din punct de vedere tehnic, acțiunea ilicită are la bază distribuirea unui mesaj tip text care conţine o versiune nouă a troianului Cerberus Android Banker. Mesajul este redactat în limba română și invită utilizatorii să acceseze un link pentru descărcarea de informaţii privind SARS-CoV-2. Sintagma utilizată în conţinutul mesajului este <<Detalii secrete! (COVID-19)>>.

Link-ul iniţiază descărcarea unui fișier denumit File.apk care infectează cu respectivul troian dispozitivele mobile cu sisteme de operare Android, versiunile cuprinse între 4.0 și 10.

Funcţionalităţile Cerberus Android Banker împiedică atât detectarea acestuia de către serviciul Play Protect specific Android, cât şi dezinstalarea ulterioară a aplicaţiei de către utilizator.

Principalul pericol este acela că troianul oferă acces ilicit la date din aplicațiile bancare. De asemenea,…

Citește în stiri din România

Publică un comentariu

Comentariu