Bărbatul care a dat o mită de 12.000 unor polițiști din județele Sibiu și Hunedoara, pe autostrada A1, a fost trimis în judecată. Acesta era bănuit că a furat aproximativ 100.000 de euro din locuința unui om din Arad, iar imediat după a plecat cu o parte din bani pe autostrada A1 în direcția Sibiu.

Polițiștii au fost anunțați, astfel că a fost organizat un filtru. După ce a fost oprit, suspectul a încercat să le dea polițiștilor o mită în valoare de 12.000 de euro pentru a-l lăsa să plece, scrie Adevarul.

Fluțar Marius a fost reţinut de procurori DNA din Alba Iulia, ulterior fiind arestat preventiv. Vineri, 28 mai, dosarul penal a fost trimis în judecată, la Tribunalul Alba. Instanţa urmează să se pronunţe asupra menţinerii inculpatului în stare de arest preventiv. În pivniţa casei bărbatului de 40 de ani, poliţiştii au găsit 80.000 de euro.

”Din cercetări, a reieşit faptul că în noaptea de 8/9 mai, în timp ce se afla la domiciliul victimei şi profitând de neatenţia acesteia, bărbatul ar fi sustras suma de aproximativ 100.000 de euro. Prejudiciul a fost parţial recuperat şi restituit păgubitului, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a transmis IPJ Arad. Potrivit unor surse, bărbatul ar fi luat un taxi după ce ar fi furat banii şi ar fi intenţionat să ajungă la Bucureşti. Însă maşina în care se afla a fost oprită de poliţişti pe autostrada A1.

Precizările DNA Alba Iulia din 10 mai: ”La data de 9 mai 2021, inculpatul faţă de care se desfăşurau cercetări într-un dosar penal de furt (privind sustragerea unei sume de 100.000 euro dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Arad) a fost depistat şi oprit în trafic de către un agent de poliţie în cadrul Biroului Poliţiei Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva (Sibiu – Sebeş – Deva – n.r.). În acest context, inculpatul i-ar fi oferit agentului de poliţie suma de 12.000 euro pentru a-l lăsa să plece şi pentru a nu efectua nici o verificare cu privire la depistarea acestuia”.

Ce spune unul dintre poliţişti

”Ni s-a dat prin stație în consemn un autoturism, în care ar fi o persoană care a furat 100.000 de euro din Arad. Eu cu colegul eram pe tronsonul din județul Alba, alți doi colegi pe tronsonul din Deva. Ei au identificat mașina, au oprit-o, i-au întrebat pe șofer și pasager dacă are bani , a spus că nu. Cei doi au fost duși la secție, unde am mers și noi. Acolo, la percheziția corporală asupra pasagerului s-au găsit foarte mulți bani”, povestește polițistul din Mediaș. AFLĂ TOATĂ POVESTEA AICI

 

Publică un comentariu

Comentariu