ploaie torentiala

Mediașul se află sub avertizare de ploi torențiale până marți în jurul prânzului. Vremea se va îndrepta apoi începând de miercuri.

Codul galben de ploi și instabilitate atmosferică va intra în vigoare luni la ora 12.00 și va rămâne în vigoare până marți la ora 21.00.

În acest interval, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

Meteorologii susțin că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-50 l/mp.

Meteorologii au emis luni o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente în județele Tulcea și Constanța și de Cod galben în aproape tot restul țării.

Potrivit ANM, în județul Tulcea și zona costieră a județului Constanța se vor înregistra ploi ce vor depăși 50-70 l/mp. Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare luni la ora 15.00 și este valabilă până marți, la ora 21.00.

 

Publică un comentariu

Comentariu