La slujba pentru sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, Patriarhul Daniel a venit cu un Mercedes-Maybach S600.

Numărul mașinii a fost căutat pe site-ul unde pot fi verificate numerele de inmatriculare, iar aceștia au descoperit că bolidul nu ar avea poliță de asigurare RCA validă, scrie digi24.ro

Într-una dintre imaginile surprinse de fotograful Octav Ganea, prezent la eveniment, se poate vedea și numărul de înmatriculare. RCA este o asigurare obligatorie prin lege, iar șoferii prinși fără poliță RCA valabilă sunt amendați cu 2.000 de lei.

În prag de Ziua Naţională, Catedrala Neamului a fost sfinţită după opt ani de lucrări, în prezenţa a zeci de mii de credincioşi, veniţi din toată ţara. Neoficial, la eveniment au participat 40.000 de pelerini.

Slujba a fost oficiată de Preafericitul Daniel şi de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, alături de un sobor de 100 de preoţi. În interior, pe parcursul slujbei de sfinţire au avut acces doar cei 2.000 de oficiali invitaţi, printre care şi premierul Viorica Dăncilă.

Enoriașii au urmărit ceremonia de pe esplanada din fața clădirii, iar în orele următoare credincioşii sunt aşteptaţi să se închine în altar. Inclusiv femeile, care în mod obişnuit nu au voie în altar.

Publică un comentariu

Comentariu