Ora de Mediaș
Știri în direct

Câinii fără stăpân din nou în discuție în Consiliul Local

Roman 300

Problema câinilor fără stăpân va fi luată în discuție din nou, în ședinta ordinară a Cosiliului Local Mediaș. Cetățenii se ”luptă” cu această probleme de ani de zile, însă din păcate municipalitatea nu a găsit niciun operator.

Scopul concesionării serviciului public pentru gestionarea câinilor fără stăpân în municipiul Mediaș îl constituie reducerea numărului de câini fără stăpân, stoparea înmulțirii necontrolate a câinilor de rasă comună și a metișilor acestora, prevenirea abandonului și a pierderii câinilor, reducerea apariției rabiei și a altor zoonoze, ocrotirea sănătății oamenilor prin prevenirea agresivității asupra lor.

De la adoptarea HCL Municipiul Mediaș a demarat procedura de achiziție publică pentru încheierea contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân, însă aceasta a fost anulată în repetate rânduri întrucât nici un operator economic nu a fost interesat să depună oferte.

Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân va asigura îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor, dezvoltarea durabilă a serviciilor și protecția mediului înconjurător.

Întrucât procedura de achizitie publică având ca obiect „ Delegarea prin concesiune a gestiunii serviciului public pentru gestionarea câinilor fără stăpân în municipiul Mediaș” a fost anulată de doua ori anul acesta prin Decizia de anulare a procedurii de atribuire nr.7637/19.06.2020 și Decizia de anulare a procedurii de atribuire nr.9966/07.08.2020 este necesară modificarea anexei nr.2 – caietul de sarcini și 3. Contractul de Delegare a Gestiunii prin concesiune a Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân în Municipiul Mediaș din HCL nr.42/2019, în sensul modificării numărului de câini previzionat a se captura, a prețului și a condițiilor specifice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet