Medicul Valeriu Gheorghiţă, medic primar Boli Infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, a declarat pentru AGERPRES că noului tip de coronavirus îi scade foarte mult capacitatea de infecţiozitate pe măsură ce creşte temperatura dincolo de 30-40 de grade.

Despre coronavirus nu se știu prea multe date la momentul actual, iar virusologii din întreaga lume încearcă să îi descifreze misterul. Se știe că se răspândește foarte ușor, însă cele mai multe persoane dezvoltă forme ușoare sau medii ale bolii. Până când se va descoperi un vaccin va trebui să ne descurcăm cu tratamentul simptomatic și să luam măsuri de prevenție. Când vom scăpa de coronavirus?

„Sunt o serie de date pe care le avem din studiile efectuate pe aceste virusuri, care fac parte din familia coronavirusurilor, şi în special pe studiile care provin din epidemia cu SARS din 2003. Se pare că această tulpină nouă este 80% asemănătoare că secvenţă de genom cu acea tulpină anterioară şi atunci s-a arătat că acel virus are o capacitate de persistenţă pe suprafeţe undeva de la câteva minute – ore până la câteva zile, în funcţie de temperatura exterioară şi în funcţie de gradul de umiditate. Aşa încât la temperaturi apropiate de 4 grade şi…

Citește în stiri din România

Publică un comentariu

Comentariu