Miercuri căldura persistă în vest, sud şi centru, iar în Câmpia Română disconfortul termic va creşte după prânz. Ploile vin în zonele înalte, în nord-est, în centru şi doar sporadic în sudul ţării.

Maximele pleacă de la 25 de grade în depresiuni şi vor ajunge până la 34 de grade în Lunca Dunării, scrie ProTV.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea şi Bărăgan vor fi multe perioade cu soare, dar sunt posibile şi averse sporadice cu fenomene electrice. Va fi foarte cald mai ales în Bărăgan, pe unde se mai ating maxime de 34 de grade şi doar pe litoral va fi mai răcoare.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, va domina atmosferă cu soare şi ploile apar doar izolat. După prânz se vor înregistra maxime de până la 32 de grade. În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă o zi plăcută în prima parte a zilei, însă spre seară vin câteva ploi iar temperaturile vor fi comparabile cu cele de ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim vreme frumoasă şi maxime de până la 30 de grade. Şi în ţinuturile vestice se anunţă soare şi atmosferă plăcută. După-amiaza şi seara apar câteva ploi în zonele de munte iar temperaturile nu trec de 32 de grade.

În Transilvania se anunţă soare mai ales în prima parte a zilei însă spre seară se adună norii şi o să plouă. Aversele vor fi mai consistente în regiunile montane iar temperaturile ajung până la 30 de grade în vestul provinciei. În sud-vestul ţării, găsim vreme bună în ansamblu însă mai apar averse în special în zonele de deal şi de munte iar maximele urcă spre 33 de grade.  În ţinuturile sudice atmosferă va fi însorită. Spre seară se mai aduna norii însă doar izolat va ploua. Se încălzeşte şi la amiază se vor atinge 34 de grade în Lunca Dunării.

 

Publică un comentariu

Comentariu