Ora de Mediaș
Știri în direct

Carantină în România – Persoanele de peste 65 de ani nu mai au voie să iasă deloc din casă

Președintele Klaus Iohannis, a anunțat, marți, după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din cabinet, că, începând de miercuri dimineață, la ora 06.00, se introduc noi restricții pentru cetățeni. România intră în carantină.

Președintele Iohannis a anunțat că toate recomandările din Ordonanța militară devin, de miercuri, obligații. Mai exact, românii nu mai au voie să iasă din case decât pentru urgențe, pentru aprovizionarea curentă și pentru a merge la serviciu. De asemenea, persoanele de peste 65 de ani nu mai au voie să iasă deloc din casă. În același timp, armata va sprijini poliția pentru asigurarea respectării măsurilor, iar în cazul persoanelor aflate în carantină sau izolare vor fi folosite dispozitive electronice, astfel încât să poată fi controlate.

Recomandările devin obligații
„Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul stăm acasă. Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta. Însă aceste restricții devin obligații!”, a declarat…

Citește în stiri din România

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet