Ora de Mediaș
Știri în direct

Carantinarea Sibiului și a altor localități cu rată mare de Covid 19 decisă vineri de Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, are planificate întâlniri cu specialiștii din Sibiu și Alba Iulia, unde s-ar putea decide carantinarea unor localități, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, joi, într-o conferință de presă, dacă se va aproba cererea DSP Sibiu de carantină pentru municipiul Sibiu și alte localități din județul Sibiu.

„Avem o procedură. Există un sistem de evaluare a situației din punct de vedere al sănătății publice, care este pus la punct de Institutul Național pentru Sănătate Publică. Se face evaluarea din mai mulți parametri. Dacă Direcția de Sănătate Publică propune carantinarea, procedura este să fie avizată această procedură de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență iar decizia finală o ia comandantul acțiunii respectiv secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat”, a răspuns Orban.

Acesta a precizat că a discutat acest aspect cu Raed Arafat, și șeful DSU planifică o deplasare în județele Alba și Sibiu.

„Va face o evaluare și o discuție cu specialiștii la fața locului urmând să iau o decizie în acest sens”, a mai spus Ludovic Orban.

Șeful DSU este așteptat, vineri, la CJSU Sibiu, pentru a decide asupra solicitării DSP de impunere a carantinei în municipiul Sibiu, în orașele Tălmaciu și Cisnădie, precum și în satul Șelimbăr.

Premierul a mai spus că în afară de Sibiu și Alba Iulia, au mai fost discuții de carantinare pentru Timișoara și Cluj-Napoca, dintre orașele mari, dar acolo s-au luat măsuri ferme și acum cazurile sunt în scădere.

„Evoluția pe baza evaluărilor poate presupune decizia de carantinare pe Sibiu. De asemenea, există pe Alba Iulia. Au mai fost discuții la Timișoara, dar la Timișoara a existat un set de măsuri suplimentare de protecție sanitară și vedem în viitorul apropiat dacă reușesc să oprească. Oricum, este o tendință, din câte am văzut de atenuare a creșterii. De asemenea, la Cluj, dar și Clujul am văzut că în ultima vreme a luat măsuri foarte hotărâte și deocamdată nu se întrunesc condițiile de carantinare. Dacă vom ajunge în situația de a fi necesară carantina, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”, a mai spus Ludovic Orban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet