Ora de Mediaș
Știri în direct

Ce putem urmări în primul weekend FITS on-line – Programul spectacolelor

FITS și ULBS aduc împreună unele dintre cele mai importante universități din lume. Care suntrecomandările primului weekend #FITSonline.

Trecerea de la real la virtual, nevoia de a defini noimodele de comunicare, raportul între „eu” șicelălalt”, experiența reprezentării digitale a lumii, viziunea unei ere hipermoderne, criza individuală șicolectivă sunt temele principale ale primei ediții online a Platformei Internaționale de Cercetare Doctorală înArtele Spectacolului și Management Cultural, eveniment organizat în parteneriat de către Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Universitatea„Lucian Blaga” din Sibiu, eveniment inclus înprogramul festivalului.

Timp de două zile, în 13 și 14 iunie 2020, de la ora 10:00, evenimentul oferă o radiografie culturală, academică de anvergură a fenomenului actual, o analiză complexă, dinperspectivă locală și globală, a ceea ce se întâmplă înmomentul de față cu natura umană.

La eveniment sunt invitați profesori universitari din MareaBritanie, Franța, Italia, Spania, Portugalia, SUA, Japonia, China, Hong Kong, Nigeria, Burkina Faso, Africa de Sud, Filipine, Etiopia, Georgia, Costa Rica, Brunei, Turcia, Australia, Germania, etc. Pentru prima dată, în cadrulPlatformei Internaționale de Cercetare Doctorală în ArteleSpectacolului și Management Cultural, profesori de la mari universități ale Africii Centrale, de Sud și de Vest suntinvitați susțină prezentări într-un asemenea contextinternațional, aducând în primplan realitatea umană șiculturală a acestui continent. Conferințele din cadrulevenimentului sunt moderate de Prof. Octavian Saiu – UNATC „I. L. Caragiale” București / Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Unde pot fi văzute spectacolele din cadrul edițieispeciale #FITSonline

Info call #FITSonline apelabil de luni până duminică de la 9:00 la 00:00

Spectacolele și evenimentele din cadrul ediției speciale#FITSonline sunt difuzate gratuit, în limbile română șiengleză, exclusiv pe site-ul festivalului www.sibfest.ro/fits-online și pe pagina de Facebook FITS, în limba română.

Pe site-ul festivalului, sunt integrate, în prima pagină a site-ului, două transmisiuni diferite, care pot fi vizionate la alegere, prin simpla apăsare a butonului play:

Spectacole #FITSonline 2020dedicat spectacolelordin programul festivalului. Programul transmisiilor de pe acest canal începe la ora 12:00, în fiecare zi, șicontinuă până la miezul nopții, când toateevenimentele din ziua încheiată sunt redifuzate pânăa doua zi la ora 12:00. O dată încheiată transmisiaunui eveniment, acesta nu va mai putea fi revizionat.
Evenimente speciale #FITSonline 2020dedicatconferințelor speciale, evenimentelor pentru copii dincadrul secțiunii FITS for KIDS, Bursei de Spectacolede la Sibiu, Platformei Internaționale de CercetareDoctorală în Artele Spectacolului și Management Cultural și conferințelor Therme Forum. Teatru șiArhitectură. Programul transmisiilor de pe acest canal începe la ora 9:30 cu pauze între evenimenteledifuzate


Spectatorii
care întâmpină probleme în accesarea online a transmisiunilor din cadrul festivalului au la dispozițienumărul de telefon 0728 048 830, apelabil în fiecare zi de festival, între orele 9:00 și 00:00.  

Recomandările primului weekend #FITSonline

În primul weekend al ediției speciale online a FestivaluluiInternațional de Teatru de la Sibiu publicul poate vizionagratuit, online, spectacole de Kazuyoshi Kushida, Sasha Waltz, Lev Dodin, Dominique Deluze, Sylvain Luini, Wu Hsing-kuo, Luk Perceval.

SÂMBĂTĂ, 13 iunie

Ora 12:00: Matsumoto Performing Arts Center – „Omul e om” /”Man Equals Man”, regia Kazuyoshi Kushida (teatru)

Ora 13:00: Cătălin Ștefănescu în dialog cu Angela Gheorghiuconferințe speciale

Ora 14:15: Compagnie Michèle Noiret – „Hors-Champ”, coregrafia Michèle Noiret (dans)

Ora 19:00: Sasha Waltz & Guests – „Körper”, coregrafiaSasha Waltz (dans)

Ora 20:00: Maly Drama Theatre – „Frați șiSurori”/”Brothers and Sisters”, regia Lev Dodin (teatru), partea II

Ora 23:00: Xbo Films & Compagnie La Machine – „Paznicul templului” / ”Le Gardien du Temple”, un spectacol de Dominique Deluze & Sylvain Luini (stradă)

 

DUMINICĂ, 14 iunie

Ora 13:00: Cătălin Ștefănescu în dialog cu Denis O’Hareconferințe speciale

Ora 13:30: Brenda Angiel Aerial Dance Company – ”8cho, aerial tango”, coregrafia Brenda Angiel (dans)

Ora 16:30: Contemporary Legend Theatre –„Metamorfoza”/”Metamorphosis”, regia Wu Hsing-kuo(teatru)

Ora 20:00: Thalia Theater Hamburg – „Singur înBerlin”/”Alone in Berlin”, regia Luk Perceval (teatru), partea I

Ora 22:00: Compagnie Bilbobasso – ”Le Bal des Anges”, un spectacol de Delphine Dartus & Hervé Perrin (stradă)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet