Peste 100 de case din patru localităţi au fost inundate şi trei persoane au rămas izolate din cauza apelor revărsate, în urma fenomenelor meteo vizate de Codul portocaliu de vreme severă emis pentru judeţul Mureş, a anunţat, duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea”.

Potrivit unui bilanţ al ISU Mureş, în urma ploilor torenţiale căzute, începând de sâmbătă seara, pompierii militari au fost solicitaţi, prin apel 112, să intervină în numeroase situaţii de urgenţă în oraşele Reghin, Târnăveni şi Sângeorgiu de Pădure, precum şi în comunele Fântânele şi Chiheru de Jos.

În oraşul Sângeorgiu de Pădure, au fost afectate aproximativ 100 de locuinţe (case de locuit, pivniţe, curţi), iar din acest motiv a fost activată grupa operativă a ISU Mureş, care a intervenit cu 11 motopompe şi autospeciale pentru evacuarea apei.

La faţa locului intervin, duminică dimineaţă, pompieri de la Punctul de lucru Sovata, Detaşamentul de Pompieri Târgu Mureş, Garda Miercurea Nirajului, împreună cu SVSU Sângeorgiu de Pădure, SVSU Bălăuşeri, SVSU Acăţari şi autorităţi locale.

„La locul intervenţiei s-au deplasat prefectul judeţului Mureş, inspectorul şef al ISU Mureş, comanda Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş (2 ofiţeri ) şi 18 subofiţeri”, au precizat reprezentanţii ISU Mureş.

De asemenea, pompierii de la Detaşamentul de Pompieri Târgu Mureş au mai fost solicitaţi să intervină la o casă inundată din satul Roua, comuna Fântânele, unde un copil s-a refugiat din calea apelor pe acoperişul unui adăpost de animale, rămânând izolat.

„Adolescentul de circa 17 ani a fost evacuat de localnici, înaintea sosirii echipajelor ISU Mureş. Echipajul s-a deplasat la altă solicitare comunicată de IPJ Mureş, în aceeaşi localitate, unde două persoane adulte au rămas izolate pe malul pârâului, erau în pericol să fie luate de viitură. Persoanele au fost salvate şi aduse în zonă de siguranţă. Forţe alocate: un AMOP cu o barcă pneumatică, un ofiţer şi doi subofiţeri”, a precizat ISU Mureş.

Pompierii militari şi civili au mai intervenit în municipiul Reghin pentru evacuarea apei dintr-o casă, precum şi la alte două case şi magazine din satul Chiheru de Sus (comuna Chiheru de Jos), la o casă de locuit în municipiul Târnăveni şi la evacuarea apei de pe calea rutieră din Cartierul Livezii din Târnăveni, pe o lungime de circa 70 de metri cu o înălţime de 60 cm, care punea în pericol de inundare locuinţele din zonă.

Publică un comentariu

Comentariu