Polițiștii din Copșa Mică au spart o petrecere ilegală la care participau șase adulți și un minor. Făptașii au fost amendați cu 65.000 de lei.

Șapte sancțiuni contravenționale în valoare de 65.000 de lei au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul privat pentru care au fost instituite interdicții.

”La data de 16 ianuarie, în jurul orei 22,00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că 7 persoane, 6 adulți și 1 minor, participau la un eveniment privat organizat într-un imobil de pe raza localității Copșa Mică. Toți cei 7 participanți au fost sancționați contravențional, iar evenimentul a fost întrerupt.”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 95 de forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.512 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 68 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 228 mijloace de transport, din care 71 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale în valoare de 75.000 de lei, din care:

  • 1 sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind carantina, pe raza de competență a Poliției Orașului Agnita. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Bârghiș, întors din străinătate;
  • 74 de sancțiuni în valoare de 8.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și
  • 6 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 263 de persoane fără a constata nereguli.

În cursul zilei de 17 ianuarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților au fost aplicate 7 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, fiind efectuate verificări pentru un număr de 91 persoane aflate în carantină și 29 persoane aflate în izolare.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Publică un comentariu

Comentariu