Startul programărilor pentru etapa a doua de vaccinare s-a dat vineri, 15 ianuarie, iar în primele trei zile de înscrieri, locurile au fost deja epuizate în municipiile Sibiu și Mediaș.

În județul Sibiu, primele persoane au mers să își facă vaccinul anti-covid luni dimineață. În prezent, în municipiile Sibiu și Mediaș nu mai sunt locuri disponibile pentru vaccinare.

Potrivit platformei naționale de informare despre vaccinarea COVID-19, în județul Sibiu la ora 10:30, mai erau, 832 locuri disponibile, și anume 633 la centrul de vaccinare din Agnita, și 229 la centru de vaccinare din Avrig.

În vederea vaccinării împotriva COVID-19, persoanele prevăzute în etapa a II-a de vaccinare, au la dispoziție o serie de modalități pentru a se programa:

  1. Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 utilizând oricare dintre următoarele modalități:

– prin medicii de familie;

– individual, prin intermediul platformei RoVaccinare (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login );

– prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);

– prin call center 021.414.44.25, e-mail: sb.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro ;

– prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.

  1. Persoanele adulte cu afecțiunile cronice menționate anterior, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități:

– prin intermediul oricărui alt medic de familie;

– prin call center  021.414.44.25, e-mail: sb.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro ;

– prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.

  1. Persoanele care desfășoară activități în domenii esențiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

Precizăm faptul că persoanele eligibile etapei II, se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

Publică un comentariu

Comentariu