Șapte județe din țară, înclusiv judeșul Sibiu sunt, sub avertizare cod galben de vânt puternic, care la rafală atinge viteza de până la 60 de kilometri pe oră.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting cod galben pentru judeţele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare, valabilă până la ora 11.00.

În cele patru judeţe, vântul atinge la rafală 55 – 60 de kilometri pe oră.

Zona joasă a judeţelor Brașov, Alba și Sibiu sunt sub avertizare cod galben până la ora 14.00. În aceste zone, vântului atinge viteze de 55-65 de kilometri pe oră la rafală.

Începând de luni şi până miercuri, la ora 20.00, zona de munte din 27 de județe este, total sau parțial, sub avertizare cod galben de viscol. Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100 -120 de kilometri pe oră, viscolind și troienind zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Totodată, până miercuri, la ora 20.00 este în vigoare o informare meteo de intensificări ale vântului, ninsori și precipitații mixte care favorizează depuneri de polei. Miercuri, în zonele joase de relief, cu precădere din vest și nord-vest, vor fi precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

Publică un comentariu

Comentariu