Începând de astăzi, echipele DSP vor demara controale la toate secțiile de ATI din țară pentru verificarea instalațiilor. Decizia a venit după ce 10 oameni au murit în incendiul de sâmbătă seara în secția ATI de le Spitalul Județean din Piatra Neamț.
Echipe mixte ale Direcțiilor de Sănătate Publică județene și ale Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență vor desfășura începând din această dimineață controale în toate secțiile de terapie intensivă din țară pentru verificarea instalațiilor și a condițiilor de punere în funcțiune a aparaturii medicale, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Ședință de urgență la Guvern pe tema incendiului de la Piatra Neamț

Primul Ministru Ludovic Orban a avut duminică dimineață o întâlnire de lucru cu Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat, șeful IGSU, și directorul Inspecției Sanitare de Stat, Mioara Comana.
Potrivit Comunicatului remis de Executiv, în cadrul şedinţei a fost realizată analiza intervenţiei în cazul tragediei de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, stadiul transferului pacienţilor supravieţuitori şi a fost solicitată colaborarea tuturor instituţiilor abilitate, în desfăşurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului și stabilirea potențialilor vinovați de ceea ce s-a întâmplat.
De asemenea, s-a decis ca, începând de luni, echipe mixte ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să desfăşoare controale în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale.
Decizia vine după ce sâmbătă seara la secția de ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț a avut loc un incendiu în urma căruia nu mai puțin de 10 pacienți bolnavi de Covid 19, și intubați, în cadrul ATI, și-au pierdut viața.

Bilanțul incendiului de la Piatra Neamț

 În incendiul de sâmbătă au murit 10 persoane aflate în secția de ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, iar un medic ATI a suferit arsuri foarte grave încercând să își salveze pacienții. Alți șase pacienți internați au fost duși la Spitalul Mobil de la Lețcani care a fost pus de urgență în funcțiune, și este unitate suport COVID. Medicul rănit grav în incendiu a fost transportat duminică dimineață la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles pentru tratament de specialitate.

Publică un comentariu

Comentariu