Ora de Mediaș
Știri în direct

CORONAVIRUS – Guvernul ia în calcul închiderea bisericilor

După ce a obligat Biserica Ortodoxă Română și Biserica Catolică din România să emită două comunicate care au provocat mare tulburare în rândul clericilor și al credincioșilor, Guvernul are în plan noi măsuri fără precedent în istorie.

Arafat a anunţat că se interzic adunările publice mai mari de 1.000 de oameni

Raed Arafat a anunțat că s-a decis interzicerea adunărilor publice mai mari de 1.000 de oameni, ceea ce înseamnă, automat, ca în plin Post al Paștelui, multe slujbe religioase, din mari catedrale și mănăstiri, unde participă un public ce depăștește, uneori, cifra indicată de Guvern, să nu mai poată fi ținute. Însă, asta nu este tot. Guvernul pregătește chiar închiderea bisericilor, precum și interzicerea slujbelor de înmormântare, au declarat surse politice, pentru site-ul www.stiripesurse.ro. Totodată, dacă epidemia se extinde la sute de cazuri, până la Paște, care anul acesta pică pe 19 aprilie, la ortodocși, și pe 12 aprilie, la catolici, Guvernul va interzice orice adunare.

Ministrul Sănătăţii confirmă că medicii discută cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe

”Reporter: De Paști, când, știți foarte bine, credincioșii merg la biserici, să nu aibă loc mari adunări în jurul lăcașelor de cult? Victor…

Citește în stiri din România

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet