Sezonul competițional 2020/21 la baschet masculin va demara în luna octombrie. Miercuri (26.08) s-a desfășurat o ședință în regim videoconferință cu participarea a 12 echipe (fără Oradea, Mediaș și Steaua).

Toate cluburile participante au agreat demararea sezonului conform celor anunțate deja, adică respectându-se prevederile Ordinului 780. CSM Focșani nu va lua startul în Cupa României, însă o va face în Liga Națională, scrie United Hoops Romania

Informația a sosit la câteva zile după ce primăria orașului a semnat un parteneriat cu echipa de fotbal Gaz Metan Mediaș, echipă ce va primi sprijin financiar și din partea autorităților locale, relatează Baschet.ro

La sfârșitul acestei luni, vom face o rectificare bugetară și cu siguranță voi propune Consiliului Local ca în luna septembrie clubul să primească și o susținere financiară din partea Primăriei Municipiului Mediaș, a declarat primarul Gheorghe Roman referitor la colaborarea cu clubul de fotbal. 

Sistemul de desfășurare al Cupei României va fi definitivat după 1 septembrie, atunci când FIBA Europe Board va stabili dacă în această toamnă se desfășoară competiții internaționale sau totul se amână pe luna ianuarie 2021.

Echipele vor efectua un test la intrarea în cantonamentul de 14 zile, după care în ziua a 14-a se va efectua a 2-a testare. Toți cei cu test negativ vor pleca la turneul numărul 1 al Cupei României. De asemenea, s-a agreat că Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21 va demara pe parcursul anului calendaristic 2020. Rămâne de stabilit data acestuia. În aceste condiții cluburile pot beneficia de finanțarea asigurată de la bugetele locale pentru anul în curs.

Până în prezent, nu se știe soarta Clubul Sportiv Municipal Mediaș, dacă va participa în ediția următoare de campionat. Echipele ocupante ale locurilor impare formează o grupă, iar cele ocupante ale locurilor pare alcătuiesc o altă grupă. În aceste condiții, componența grupelor este următoarea:

  • Grupa A – U-BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, Steaua București, BCM U FC Argeș Pitești, CSO Voluntari, CSM Mediaș, Athletic Constanța, CSM Miercurea Ciuc.

Publică un comentariu

Comentariu