Ora de Mediaș
Știri în direct

Cum se amână ratele bancare – Solicitantul să o declarație pe propria răspundere

Executivul a stabilit prin ordonanță de urgență condițiile prin care românii cu credite bancare pot să solicite amânarea ratelor la bănci.

Persoanele fizice au nevoie, pentru a beneficia de facilitatea privind amânarea ratelor de o declaraţie pe proprie răspundere că le-au fost afectate veniturile faţă de situaţia anterioară declanşării situaţiei de urgenţă. În cazul creditelor ipotecare modificarea clauzelor contractuale la creditele ipotecare se realizează fără încheierea de acte adiţionale, informează Ministerul Finanţelor, printr-un comunicat, anunță Digi24.
Guvernul a aprobat în ședința de joi normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare, ce stabilesc condițiile în care creditorii aprobă solicitările, perioada de amânare și perioada de prelungire a creditelor amânate, iar în cazul împrumuturilor ipotecare, modul de eșalonare și garantare a dobânzilor.
Persoanele fizice pot opta pentru o perioadă între o lună și 9 luni, însă pot face solicitarea o singură dată
Pentru creditele ipotecare, perioada pentru care se acordă facilitățile de suspendare la plată a ratelor scadente…

Citește în stiri din România

loading...

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet