Vremea continuă să fie schimbătoare, cu perioade în care temperatura maximă va ajunge la 14 grade Celsisu, dar și cu intervale în care valorile termice vor scădea considerabil, chiar și până spre zero grade Celsius.

În Transilvania, până pe 20 februarie, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 9 – 10 grade, după care vremea se va răci, mai semnificativ la finalul primei săptămâni, când media va coborî spre -1, chiar un grad Celsius.

În a doua săptămână, valorile termice vor fi în general constante şi apropiate de cele specifice perioadei, iar maximele vor fi, în medie, de 4 – 5 grade.

Temperaturile nocturne vor fi preponderent negative pe tot parcursul intervalului, astfel încât media regională a minimelor va fi cuprinsă între -5 şi -1 grad, exceptând nopţile din 23 şi 24 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie de la -12 la -10 grade. Se vor semnala precipitaţii slabe în zilele de 22 şi 23 februarie şi pe spaţii mai mici în 21 februarie, iar local şi în a doua săptămână, cu o probabilitate mai ridicată în perioada 28 februarie – 3 martie.

Publică un comentariu

Comentariu