FOTO arhivă

Meteorologii anunță că până în a doua parte a lunii februarie vremea va fi schimbătoare. Va ninge în special în nordul țării și la munte, iar temperaturile maxime vor oscila, fiind anunțate reprize cu frig puternic.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 24.01.2022 – 31.01.2022 valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile intracarpatice, la munte și în sud-estul extrem, dar și mai ridicate în cele nord-estice și sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile estice, sudice și sud- vestice, dar și local excedentar în extremitatea de nord a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 31.01.2022 – 07.02.2022 temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în regiunile intracarpatice și la munte valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 07.02.2022 – 14.02.2022 temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și în sud-estul extrem, iar în rest vor fi apropiate de mediile specifice acestui interval. Cu excepția regiunilor nord-estice, regimul pluviometric va avea o tendință deficitară, mai ales în sud-vestul țării.

În săptămâna 14.02.2022 – 21.02.2022 mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, vor avea o tendință deficitară în toate regiunile, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

Publică un comentariu

Comentariu