Ora de Mediaș
Știri în direct

DATfest e joi la Sala Traube în Mediaș cu spectacolul „Love stories” ora 19.00

De cinci ani începutul de an universitar coincide cu festivalul studenților de la Departamentul de Artă Teatrală, Facultatea de Litere și Arte – DATFest! Și, din moment ce toamna este anotimpul recoltelor, tinerii studenți actori, manageri și teatrologi sibieni își întâmpină publicul cu roadele lor de peste ani, propunându-vă un maraton spectacular ce numără nu mai puțin de 10 evenimente diferite/

Spre deosebire de edițiile anterioare, DATFest 2019 este itinerant mizând pe popularizarea creațiilor studențești la nivelul întregului județ. Astfel tinerii actori vor urca nu numai pe scenele deja consacrate din orașul Sibiu ci și pe cele din Șelimbăr și Mediaș.

Repertoriul din acest an îi adună laolaltă pe regizorii și profesorii-actori Marian Râlea, Eugen Gyemant, Marius Gâlea, Bogdan Sărătean, Ofelia Popii, Diana Fufezan, Adrian Neacșu, Codruța Vasiu, Cristina Blaga, Alexandru Malaicu și Vlad Robaș  care materializează pe scenă lumile imaginate de dramaturgi autohtoni și universali, tineri și canonici precum Elise Wilk, Joel Pommerat, Marin Sorescu ori Cehov.

În 3 octombrie, spectacolul Love stories se mută la Sala Traube din Mediaș, de la ora 19, lăsând scena Căminului Cultural Șelimbăr să găzduiască spectacolul lui Marian Râlea, La lilieci, inspirat de celebra scriere a lui Marin Sorescu.

În ultima zi a DATFest, vă așteptăm de la ora 19 la Căminul Cultural Șelimbăr pentru a (re)viziona spectacolul câștigător al ediției anterioare, Pisica verde de Elise Wilk în regia lui Eugen Gyemant, urmat de Gala de decernare a premiilor DATFest 2019.

Pisica verde

Rămâneți aproape de noi pentru detalii de ultimă oră privind desfășurarea festivalului și surprizele pregătite! Intrarea la evenimentele DATFest este liberă pe bază de rezervare la numărul 0722 305 090. Mai multe detalii despre programul festivalului găsiți pe pagina de Facebook Artă Teatrală Sibiu. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Șelimbăr prin Primăria Comunei Șelimbăr, Consiliul Județean Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu prin programul „Made by ULBS” din Fonduri Hasso Plattner.

 

Cpmentariile sunt închise

Nu mai esti conectat la internet