În timpul modernizării infrastructurii de apă și canalizare în Mediaș, lucrările au dezvăluit existența unei structuri vechi de cărămidă, determinând inițierea procedurilor pentru obținerea unei autorizații de cercetare arheologică preventivă.
Muzeul de Istorie Casa Altemberger a publicat pe Facebook detalii despre descoperire, indicând că Muzeul Național Brukenthal efectuează supravegherea arheologică a zonei, sub autorizație de la Ministerul Culturii, pentru proiectul „Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare” inițiat de Geiger România în Mediaș. La 16 februarie 2024, în zona străzii Petru Rareș, s-au găsit vestigii ale construcției, ceea ce a dus la oprirea temporară a lucrărilor în acel perimetru și demararea procedurilor pentru cercetarea arheologică.
Cercetările arheoloogice au început de săptămâna trecută, imediat după obținerea autorizației, urmând ca rezultatele să fie comunicate publicului. „Din data de 28 februarie, la o zi după obținerea autorizatiei mai sus mentionate am început cercetarea arheologica preventiva, care deja are rezultate promițătoare, ce vor contura pagini din istoria orașului. Cercetarea este supusă legislației privitoare la drepturile de autor. Colectivul de cercetare e compus din arheologi experți și specialiști ai Muzeul de Istorie Casa Altemberger, Muzeului Municipal Mediaș și ai Institutului de Cercetări Socio Umane din Sibiu. Vom reveni cu detalii la finalizarea cercetării arheologice”, se mai arată în postarea Muzeul de Istorie Casa Altemberger.

 

Publică un comentariu

Comentariu