Ora de Mediaș
Știri în direct

Din 15 mai se redeschid saloanele de înfrumusețare, cabinetele stomatologice și muzeele

Roman 300

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni după amiază că nu va prelungi starea de urgență. Din 15 mai, în România, va intra în vigoare starea de alertă.

“Mulţi mă întreabă şi se întreabă: ‘Bun, şi ce se întâmplă mai departe?’ Şi vreau să spun din capul locului că aşa-numita relaxare se va face pas cu pas, un astfel de pas fiind de regulă cam de două săptămâni. Deci unele măsuri le vom lua începând din 15 mai, dar următorul calup de măsuri de relaxare va veni probabil la începutul lui iunie, pe urmă la mijlocul lui iunie şi aşa mai departe”, a explicat Klaus Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a punctat că, din 15 mai, va fi instituită starea de alertă, când purtarea măştii este obligatorie în spaţiile închise şi în mijloacele de transport în comun.

“Cu toţii, repet şi o să mai repet de câteva ori, cu toţii vom purta mască de protecţie când suntem în spaţii publice închise, de asemenea, când ne deplasăm cu transportul public în comun. Aceste lucruri rămân obligatorii”, a arătat şeful statului.

Totodată, el a subliniat că şi în starea de alertă ”sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane”.

“Asta se aplică evident şi atunci când mergem să facem mişcare în aer liber”, a adăugat acesta.

Din 15 mai, a anunţat preşedintele, vor fi deschise saloanele cosmetice, cabinetele stomatologice şi muzeele, “în condiţii speciale de distanţare, de igienă”.

Tot din această dată, nu va mai fi necesară declaraţia pe proprie răspundere la deplasarea în localitate, dar “deplasările în esenţă vor fi restricţionate pentru a pleca din localitate”, a spus Iohannis.

“Deplasările în esenţă vor fi restricţionate pentru a pleca din localitate. Însă şi aici sunt câteva excepţii. Este voie să se plece din localitate de exemplu în interes de serviciu, pentru probleme medicale, este posibil să se iasă de exemplu pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localităţii sau altele, deci sporturile individuale vor fi permise”, a afirmat acesta, menţionând că relaxarea restricţiilor de deplasare nu se aplică în localităţile care sunt în carantină.

De asemenea, a afirmat şeful statului, sportivii de performanţă vor putea să înceapă cantonamentele după ce se încheie starea de urgenţă, dar competiţiile sportive încă nu pot fi organizate.

“Sportivii de performanţă vor putea, în condiţii foarte speciale, care vor fi detaliate de specialişti, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competiţiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire. Deci, atenţie, pentru sportivii de performanţă. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori”, a mai arătat Iohannis

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

1 Comentariu
  1. Diana spune

    Ce se intampla cu centrele comerciale?
    Ce se intampla cu cei care vin din strainatate,vor mai sta in carantină dupa data de 15??

Nu mai esti conectat la internet